Taco kjøttboller 🌮
med potetsalat og granateple
Ingredienser
1 Person
Fremgangsmåte
1. Kutt opp poteter 🥔 i små biter. Tilsett bitene i en gryte med vann 💧 og kok opp til potetene er møre. Avkjøl potetene etter koking.
2. Bland sammen taco krydder 🌮 og kjøttdeig 🥩 i en bolle, sammen med en liten skvett vann 💧
3. Form kjøttdeigen 🥩 om til kuler, og stek de raskt i en panne på høy varme for å få en fin brunfarge på alle sider.
4. Legg kjøttbollene 🥩 i en ildfast form og stek på 180 grader, i 10 minutter så de blr helt gjennomstekt.
5. Kutt opp rødløk 🧅, hvitløk 🧄 og skrell granateplet 🍎
6. Tilsett creme fraiche 🥛, hvitløk 🧄 og halvparten av rødløken 🧅 sammen med de avkjølte potetene 🥔. Bland sammen og smak til med salt og pepper 🧂
7. Tilsett resten av rødløken 🧅 og granateple kjernene 🍎 i en bolle sammen med spinaten 🍃 for å lage en liten salat du kan servere sammen med resten av maten.
8. Server taco bollene, sammen med en frisk salat og deilig hjemmelaget potetsalat 🍽
Næringsverdier
| Næringsstoff | Per 100g |
|---|---|
| Kalorier | 8746.0 kcal |
| Energi | 36395.2 kj |
| Protein | 832.1 g |
| Fett | 593.9 g |
| Mettet fett | 271.7 g |
| Enumettet fett | 227.4 g |
| Flerumettet fett | 21.1 g |
| Karbohydrater | 14.8 g |
| Sukkerarter | 2.3 g |
| Salt | 5.5 g |
| Kostfiber | 2.5 g |
| Sukkeralkoholer | 0.0 g |
| Stivelse | 9.1 g |